Vara asta mi-am petrecut vacanța în Turcia. Deși am fost de foarte multe ori în această țară în ultimii ani, n-am reușit și nici nu prea mi-am dorit neaparat să ajung mai departe de Istanbul gangstar vegas kostenlos herunterladen. Cappadocia și Izmir erau de fapt singurele locuri pe care mi-aș fi dorit să le văd într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat iar după două săptămâni în care am străbătut Turcia în lung și-n lat și am bifat cam toate zonele și obiectivele turistice care erau de bifat aici, cele două orașe s-au dovedit a fi (cum mă și așteptam de altfel) preferatele mele dintre toate cele pe care le-am vizitat în această vacanță. Dar asta nu înseamnă că Turcia are doar atât de oferit.
Așadar, să începem cu începutul:
Istanbul
Doar în trecere de data asta how to photos from icloud.
Ankara
Ankara este capitala Turciei începând cu 1923 și al doilea cel mai mare oraș al țării după Istanbul (în urma destrămării Imperiului Otoman, Republica Turcia a fost fondată la 29 octombrie 1923 de către Mustafa Kemal Atatürk care a devenit astfel primul președinte al Turciei moderne și care a mutat capitala de la Istanbul la Ankara – 450km sunt între cele două orașe).
Din fericire în Ankara am petrecut doar câteva ore și spun „din fericire” pentru că acest oraș este un fel de București oriental, unde trebuie să te chinui să găsești ceva ultra-mega interesant de făcut sau de văzut power point gratis herunterladen.
Cel mai important obiectiv turistic și singurul pe care l-am vizitat este Mausoleul lui Mustafa Kemal Atatürk sau Anıtkabir care adăpostește rămășițele acestuia, precum și pe cele ale lui Ismet Inönü, al doilea președinte al Turciei.
Cappadocia
Cred că toată lumea a auzit de Cappadocia și mulți dintre voi vă doriți să vizitați sau ați vizitat deja această regiune istorică din Anatolia Centrală, situată la 730km de Istanbul download dvd player for free. Formele geologice spectaculoase (care s-au format în urmă cu trei milioane de ani, când doi vulcani au erupt în același timp, lava acestora umplând valea de la poalele lor, apoi ploile, vântul și variațiile mari de temperatură – iarna -20, vara +45 – au săpat în tuful vulcanic), orașele subterane, casele și hotelurile construite în stânci și zborul cu baloanele colorate fac din această regiune una dintre cele mai vizitate din Turcia.
Cum spuneam mai sus, Cappadocia este numele regiunii, dar Nevşehir e orașul cel mai apropiat de această zonă (unde se află și aeroportul) iar Göreme și Uçhisar sunt principalele sătuce care adăpostesc obiectivele turistice și de unde se înalță în fiecare dimineață la răsăritul soarelui coloratele baloane cu aer cald, o adevărată veselie vizuală arbeitszeugnis muster gastronomie kostenlos downloaden.
Antalya
Situată la 540km de Cappadocia în sudul Turciei, la poalele munților Taurus și pe litoralul Mării Mediterane, Antalya nu prea mi-a plăcut. „Nu prea” spre „deloc”. Nu este un oraș pe care l-aș mai vizita sau pe care l-aș recomanda. Din cauza prețurilor foarte scăzute și ale ofertelor All Inclusive hiper avantajoase, toate „trăiștile de rafie” sunt aici pe timpul verii. La figurat, dar și la propriu. Ca să mă exprim mai elegant, o să spun că: sunt atât de multe zone superbe în Turcia, mai ales zone de litoral, încât Antalya nu prea merită nici efortul, nici banii (chiar dacă sunt ei foarte puțini la număr).
Fethiye
Și pentru că tocmai pomeneam de zonele superbe de litoral, la 200km de Antalya o găsim pe prima dintre ele – Fethiye, faimoasă în primul rând pentru Ölüdeniz sau Laguna Albastră (culoarea apei este absolut incredibilă).
Bodrum
Mai conducem 230km și ajungem în mult mai faimosul oraș de coastă (egeeană), Bodrum. La fel ca în Antalya, și în acest oraș este extrem de aglomerat pe timpul verii, dar spre deosebire de Antalya, prețurile sunt mult mai mari și clientela pe măsură. Trebuie să recunosc faptul că mie una mi-a plăcut Bodrumul, dar și mai mult mi-a plăcut Gümüşlük, un sat pescăresc situat cam la 20km vest de Bodrum. Satul este împărțit în două: zona de plajă (foarte îngustă) și zona de restaurante și baruri chiar pe malul mării. Cea de-a doua este extrem de frumoasă și pitoarească.
Izmir
Și iată că am ajuns și la cireașa de pe tort, cel puțin din punctul meu de vedere. Situat pe țărmul Mării Egee (la 230km de Bodrum sau 470km de Istanbul), al treilea oraș ca mărime din Turcia și totodată al doilea cel mai important port din țară, Izmir este orașul meu preferat din Turcia (după Istanbul, firește). Extrem de cosmopolit pe de o parte și extrem de pitoresc pe de altă parte, Izmirul este cunoscut astăzi sub numele de „Perla egeeană” și este considerat cel mai occidental oraș al Turciei. Frumoasele bulevarde ce străbat orașul, clădirile moderne, dar și vechile moschei, zonele istorice bine conservate și bazarurile oferă Izmirului un aer cu totul și cu totul aparte.
La 70km spre vest se află Alaçatı sau „Saint-Tropez”-ul Turciei iar la încă 10km tot spre vest, Çeşme.
Çeşme
Alaçatı