Turcia 2021

VXXG4588

Prima vacanță pe 2021 a fost în Turcia download app with data volume. Și dacă tot nu mai fusesem plecată pe nicăieri de un an de zile, am zis să optez pentru o vacanță mai lungă, de două săptămâni. Prima săptămână a fost dedicată relaxării iar pentru asta am ales Bodrum sau mă rog…ceva pe lângă Hd movies for free. Cea mai luxoasă și liniștită suburbie a Bodrumului, situată la 6km nord-vest de acesta, Torba este practic un sat cu dealuri acoperite de livezi  de măslini și păduri, mici golfuri în care se găsesc hoteluri și restaurante pe malul mării, precum și ruinele unei antice mănăstiri bizantine need for speed heat pc download kostenlos. Am stat la plajă, am înnotat în mare, am citit, am mâncat numai bunătăți, în special pește (bibanul de mare și dorada sunt specifice zonei) și am vizitat Bodrum, Gümüşlük și Yalıkavak – cam la asta s-a rezumat prima săptămână de vacanță petrecută în Turcia. 

Cazarea: ,,Toka Bodrum Hotel & Beach Club

Pentru următoarele 3 zile am ales Alaçatı download apple books. Podgorii de vin, mori de vânt vechi de 150 de ani, case din piatră, străduțe minuscule, arhitectura otomană, hoteluri boutique și restaurante superbe cu mesele în plină stradă sau situate în spatele unor vechi și foarte bine întreținute conace – acestea sunt primele lucruri, sau mai bine zis imagini, pe care le asociez cu acest sătuc pitoresc, supranumit ,,Saint Tropez-ul Turciei”. 

Prima zi a fost dedicată plimbatului prin Alaçatı herunterladen. Cea de-a doua zi am petrecut-o pe o plajă privată în Ceșme: ,,Beach of Momo” este acel gen de beach club (cu muzică pusă de DJ, mâncare fandosită, cocktail-uri și Mykonos vibes) pe care încercăm și noi de atâția ani să-l imităm pe la Mamaia, dar nu ne iese de nicio culoare. În cea de-a treia zi am stat pe plaja Ilıca, plaja publică (în mare parte) de langă Alaçatı, care se întinde pe 2km și care are izvoare termice fierbinți care curg din fundul mării puțin adânci, de unde se explică și temperatura mai ridicată a apei în această zonă. 

Cazarea: ,,Hay Hotel Alaçatı

După atâtea zile de relaxare, izolare, liniște și pace, se cereau și vreo câteva zile (4 la număr) în jungla urbană care este Istanbulul. Despre acest oraș am scris atât de multe aici, pe blog, încât n-o să mai adaug nimic de data asta în afară de Çengelköy și Kuleli Askerî Lisesi (cel mai vechi liceu militar din Turcia) în Üsküdar, pe partea asiatică. A fost prima dată când am luat la pas această zonă a Istanbulului și chiar mi-a plăcut. 

Cazarea: ,,Ravouna 1906” – VIS

P.S.: acum trei ani acopeream cam aceleași locuri (dar și altele) din Turcia – articolul îl găsiți aici.

Torba

BYBE1705

TOHT3571

IMG_6983

IMG_7070

IMG_6881

IMG_7004

EPWX9009

IMG_7044

IMG_6963

IMG_E6911

BGMR7754

IMG_7067

Alaçatı

EBYQ7109

PXBF5207

DZPX8038

IMG_7112

FKCN1649

IMG_7156

CEBD1346

IMG_7113

Istanbul

IMG_7190

IMG_7179

MCVL8429

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.