Hamburg 2019

XLBF4885

Vara trecută, pentru că prietena mea cea mai bună a locuit câteva luni în Hamburg și pentru că acesta este orașul meu preferat din Germania, m-am hotărât să dau și eu o fugă până acolo alle alben downloaden. Supranumit „Veneția Nordului” sau „Orașul celor 2200 de poduri”, Hamburg este al doilea oraș ca număr de locuitori din Germania, cu cel mai mare port din țară și al doilea din Europa (după Rotterdam) herunterladen. Era a treia oară când vizitam acest oraș de poveste iar dacă primele două dăți vremea a ținut cu mine, de data asta nu m-a mai păsuit: a plouat în fiecare zi, soarele a iesit dintre nori cam jumătate de oră pe zi și a fost frig (genul de frig pulover-plus-sacou-în-luna-august). 

Cu toate acestea ne-am plimbat foarte mult pe jos și am revăzut zonele mele preferate din Hamburg:

  1. Speicherstadt – cel mai mare cartier de depozite din lume pou game for free download. Aici clădirile stau pe fundații din cherestea sau bușteni de stejar. Cartierul a fost construit în perioada 1883-1927 ca o zonă liberă de a face comerț cu diferite bunuri fără a plăti taxe vamale broadcasts from tvnow. Depozitele sunt clădiri cu mai multe etaje în care se poate intra atât de pe apă, cât și de pe uscat.
  2. Jungfernstieg și lacul Alster – principalul bulevard comercial din Hamburg (Jungfernstieg) oferă o panoramă splendidă asupra lacului Alster beispiel video downloaden. De fiecare dată când am vizitat acest oraș, am dat ocolul lacului (plimbarea pe jos durează aproximativ 4 ore dar merită din plin). Vă recomand să luați micul dejun și să vă beți cafeaua la Alex, apoi să porniți la drum pe partea stângă a lacului, pe Neuer Jungfernstieg și Alterufer download free browser. Zona e plină de consulate, case albe absolut superbe și foarte multe spații verzi. Prima oprire trebuie să fie făcută la Alster Cliff, un restaurant cu terasă pe malul lacului thalia app. Pe partea de nord a lacului se află cartierul Bellevue (casele de aici sunt wow) iar un pic mai jos pe partea dreaptă găsim Centrul Islamic, una dintre cele mai vechi moschei din Europa înființată de către un grup de emigranți iranieni și oameni de afaceri. 
  3. St f secure herunterladen. Pauli – zona portului, unde se găsește și Alter Elbtunnel, un tunel lung de 426m prin care poți să te plimbi pe sub râul Elba după ce cobori cu un lift la 24m sub nivelul pământului mediathek legally. Inaugurat în 1911, tunelul a fost primul de acest fel din Europa și a reprezentat o minune a tehnologiei la vremea respectivă. Tot din St. Pauli începe și Reeperbahn, principala arteră a Red Light District-ului din Hamburg și totodată raiul petrecăreților and install the driver. Zona este plină de restaurante, cabarete, teatre, cluburi de noapte și bordeluri. Tot aici vă recomand mult mai luxosul și stilatul „20UP Skyline Bar”, care se află la ultimul etaj al hotelului Empire Riverside, pentru o panoramă superbă asupra portului și orașului. 
  4. Blankenese – district rezidențial bogat, cunoscut pentru casele pescărești pe jumătate din lemn și vilele antebelice, multe înșiruite de-a lungul scărilor șerpuite ale cartierului Treppenviertel. Scările duc pe vârful dealului Süllberg, unde restaurantele oferă priveliști spre râul Elba. 

Acestea sunt locurile în care mă voi întoarce mereu când voi mai vizita Hamburg-ul. Pe lângă ele, mai există bineînteles o multitudine de alte obiective turistice și lucruri de făcut în acest oraș, cum ar fi Elbphilharmonie, Rathaus (primăria), Chilehaus (o clădire remarcabilă construită din 4.8 milioane de cărămizi negre de Oldenburg), bisericile, etc. Încă o recomandare și închei: Cafe & Bar Celona (cea din zona Eppendorf). 

P.S.: am mai scris despre Hamburg și aici

IMG_1238 (1)
Rathaus

IMG_1520
Blankenese

IMG_1523
Cafe & Bar Celona

IMG_1579
St. Pauli

IMG_1903
20UP Skyline Bar

IMG_2104

IMG_1599

IMG_1604
Rathaus

UQLB3999
Rathaus

IMG_1673
The Coffee Shop

IMG_1522
Cafe & Bar Celona

IMG_2101
Hamburg

IMG_1214
Pe partea cealaltă a Alter Elbtunnel-ului

YEOI1421
Abendrothsweg

DDRQ8212
Elbphilharmonie

IMG_1898
Elbphilharmonie

UDSB5796
Speicherstadt

IMG_1776
Chilehaus

IMG_1929

IMG_1756
Eppendorf

FHCV1467
Alster Cliff

IMG_1991
Alster Cliff

IMG_2007
Bellevue

IMG_1951
Alsterpark

IMG_E2009
Centrul Islamic

EKWL7629
Denkmal für die Gefallenen beider WeltkriegeLeave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.