Dintr-una-ntr-alta

Când am lansat blogul  în 2008 (parcă a trecut un secol de atunci) m-am gândit să abordez teme precum dragostea, relațiile, infidelitatea, dezamăgirile, prieteniile care se leagă (inevitabil după părerea mea) în urma încheierii fiecărei relații  importante și consistente, etc. Ce să-i faci, acestea erau preocupările mele din perioada respectivă, pe langă facultate (dar cine ar fi vrut sa citească despre consecutive, simultane și alte chestiuni legate de traduceri?) herunterladen. Zilele trecute am ”frunzărit” articolele postate în 2008-2009 și m-am amuzat copios. Chiar dacă întrebarea retorică ”ce minte aveam eu pe atunci?” a apărut inevitabil, multe dintre cele scrise acolo încă mai sunt valabile (cel puțin pentru mine și prietenii cu care am discutat despre acest aspect). În amintirea vremurilor de demult (dar nu încă apuse) m-am hotărât să scriu astăzi despre cum vedem noi, fetele, bărbatul ideal, ce așteptări avem de la relațiile actuale sau viitoare, cum ne-au maturizat experiențele amoroase din trecut și ce înțelegem prin ”sufletul pereche”, toate acestea prin prisma discuțiilor ”ca între fete” windows store herunterladen geht nicht.

De obicei totul începe în fața unei cafele fierbinți în momentul în care 2-3 prietene se reunesc pentru a vorbi deschis despre lucrurile care le macină existența. De fiecare dată astfel de discuții încep cu relatări despre partea profesională: ce job-uri am mai găsit, ce cursuri am vrea să urmăm pentru a ne dezvolta profesional, care sunt pretențiile angajatorilor, etc forza horizon 4 update herunterladen. Primele 10-15 minute sunt acaparate de astfel de subiecte, după care, dintr-una-ntr-alta, se ajunge inevitabil la viața amoroasă. Și uite așa, după 2 ore si câteva cafele, conversația nu dă semne de stagnare, plictiseală sau dezinteres. Să fie oare acesta singurul subiect cu adevărat inepuizabil de discuție al femeilor? Și care sunt mai precis punctele de maxim interes într-o astfel de conversație elster datei herunterladen wiso?

Ei bine, se pare că multe dintre noi încă mai căutăm dragostea ”eternă” iar fluturașii din stomac întârzie să apară. Un lucru, însă, e clar: dacă ai deja o relație și totul merge ca pe roate (mai mult sau mai puțin) te vei transforma în interlocutor sau pur și simplu spectator tacit pentru că, nu-i așa, problemele de cuplu, picanteriile și în special nemulțumirile sunt subiecte mult mai interesante. Se pare că nimeni nu are chef să asculte cât de bine te înțelegi cu persoana iubită, cât de multe lucruri aveți în comun, care sunt micile gesturi care îți fac ziua mai frumoasă sau tot felul de amănunte siropoase youtube serien downloaden. Femeile sunt persoane extrem de contadictorii iar fără un pic de dramă nu se poate niciodată.

De multe ori mi-am auzit prietenele (și pe mine, oare?) spunând că își doresc alături un bărbat bogat, extrem de chipeș, care să stârnească invidia deopotrivă a femeilor și a bărbaților, fidel, atent, bla bla bla. Niciodată, însă, nu ne întrebam ce avem noi, de fapt, de oferit unui astfel de bărbat, ce anume l-ar determina să se simtă atras de noi și să-și dorească mai mult decât o simplă prietenie. Chestiunea banilor pare că se află pe buzele tuturor femeilor iar cu riscul de a fi catalogata drept ”materialistă”, vă întreb: nu e oarecum normal să ne dorim un bărbat cu o situație materială cel puțin bună? E adevărat că banii nu aduc fericirea dar, pe de altă parte, dragostea nu ține de foame. Fiecare femeie privește ”avuția” într-un mod diferit dar și mai interesant e faptul că, deși acesta este primul criteriu când vine vorba despre bărbatul ideal, dragostea apare de cele mai multe ori când te aștepți cel mai puțin și nu ține cont de astfel de preferințe așa că boys, don’t worry, femeile tind să uite cu desăvârșire de situația materială când li se aprind călcâiele după voi. După un timp, însă, își amintesc. De fiecare dată.

Un alt subiect amplu analizat la o ”bârfă mică” între fete (știu, sună cam urât exprimarea asta dar n-am găsit alta) este legat de aspectul fizic. Al lui, evident. Da, ne dorim bărbați înalți (cel puțin mai înalți decât noi), în general slabi (a se citi ”fără burtă”), atletici, preferabil șateni sau bruneți (cred că asta e doar preferința mea, sau?) cu o dantură perfectă (din nou eu), ochi pătrunzători, mâini îngrijite (dar nu de către manichiuristă, bitte!) și alte chestiuni de genul ăsta. Să fie oare de vină basmele cu feți-frumoși care ne erau citite în copilărie, filmele cu Bratt Pitt (și Daniel Craig aș mai adăuga eu, deși e blod, trecem cu vederea) și alte lucruri legate de marketing? Hey, don’t panic! Ca și în cazul banilor, lucrurile de genul ăsta dispar imediat când un bărbat extraordinar de carismatic își face apariția.

Ceea ce femeile, însă, chiar nu pot trece cu vederea sunt bunul simț și educația. Într-o lume în care bunele maniere sunt total date uitării iar bărbații par că au uitat cu desăvârșire cum se deschide unei femei ușa mașinii (sau ușile în general), cum se oferă o floare încă de la prima întâlnire, cum un gest aparent mic face mai mult decât o mie de cuvinte și consideră că dacă au achitat nota de plată sunt mult prea atenți și educați, romantismul și bunul simț par să nu mai fie la modă, îngropate adânc în amintirea vremurilor de altă dată. Îmi plac bărbații de modă veche (cred că tuturor femeilor le plac, în ciuda aparențelor) care știu cum să facă o femeie să se simtă…femeie, protejată, relaxată, atrăgătoare. Poate că bunul simț e mult mai greu de obținut decât banii sau alte chestiuni legate de aspectul fizic dar și mult mai important.

Un alt subiect de conversație al femeilor? Pasiunile bruște pentru un anumit bărbat (subiectul meu preferat, by the way). Nu știm mai nimic despre el, nu-i cunoaștem preocupările, situția materială, preferințele, cu alte cuvinte e o enigmă totală și ceea ce putem face este să presupunem tot felul de lucruri despre el, să-l modelăm după propriul gust și nu în ultimul rând să-l ridicăm pe un piedestal și să-i oferim orice identitate dorim. În cele mai multe dintre cazuri, cel mai bine ar fi ca lucrurile să rămână la stadiul acesta deoarece ar trebui să ne permitem să mai și visăm cu ochii deschiși din când în când.

Mă bucur extrem de mult că subiectele legate de sex au cam dispărut din discuțiile de zi cu zi deorece niciodată nu am fost adepta detaliilor sexuale amănunțite, poate doar în liceu când era un subiect WOW și interveneau tot felul de probleme, a căror soluție nu putea fi găsită în cărți sau în predicile părinților.

Am dorit să las la urmă amănuntele despre relațiile care, deși nu mai funcționează, multe dintre noi tind să persevereze, să găsească tot felul de scuze pentru a continua relația cu orice preț. Aici ar fi foarte multe de spus (poate într-un viitor articol mai amănunțit). Important este să nu uităm de respectul față de propria persoană și de faptul că ”are balta pește” iar dacă o relație nu mai merge, you just have to let it go. Cu siguranță vei găsi (chiar dacă nu în viitorul foarte apropiat) ceva mai bun care te va împlini sentimental, îți va da forță și încredere.

Voi încheia acum fără a trage vreo concluzie anume, asigurându-vă (pe voi băieți/bărbați) de faptul că femeile vorbesc (mult) de fiecare dată despre voi, lucru care nu ar trebui să vă sperie deloc, dimpotrivă.

Photo source: www.123rf.com

8 Responses to Dintr-una-ntr-alta
 1. Goe

  Toate femeile isi doresc siguranta, aici incluzand si partea financiara. Nu pot numi o femeie care isi doreste alaturi un barbat cu un job bun (as in stabil, in primul rand), cu o cariera in ascensiune si responsabil, materialista. In orice relatie care se indreapta catre ceva serios si stabil, e nevoie de aceste elemente, pentru un viitor satisfacator al familiei in devenire.

  Insa referitor la bunul simt si educatie, tind sa te contrazic. Este adevarat ca barbatii de moda veche sunt din ce in ce mai rari, insa majoritatea femeilor din ziua de azi sunt atrase de asa numitii “bad boys”. Am senzatia ca iubesc sa fie ignorate, jignite, tratate ca niste obiecte. Ceea ce un barbat de moda veche nu ar face niciodata, nici drogat probabil. Dar romantismul acestor barbati deseori aduce femeile intr-o stare de plafonare, plictiseala. Sunt foarte putine femei care se simt confortabil in astfel de situatii, si de aceea aleg the dark side.

  Bineinteles exista si barbati de moda veche, care stiu sa pastreze flacara aprinsa pe tot parcursul unei relatii, folosindu-si imaginatia si reusind sa surprinda mereu femeia de langa el. Dar acestia chiar sunt pe cale de disparitie, ar trebui ocrotiti de lege 🙂

  Sunt foarte sigur ca persoana pe care o vom alege pentru a ne petrece restul vietii alaturi de ea, nu va detine nici 50% din caracteristicile specificate in profilul ideal. Am vazut destule cazuri in care profilul ideal a fost un esec lamentabil. E acelasi principiu precum o situatie pe care ti-o imaginezi in minte de zeci, poate de sute de ori, esti convins ca la momentul respectiv vei actiona corect, vei lua decizia corespunzatoare. And of course, cand esti pus in fata faptului implinit lucrurile se desfasoara, paradoxal, total diferit.

 2. mirela

  Am citit pe nerasuflate 🙂

 3. mrrr

  Tell us more!…Oricat am citi nu putem decat sa fim melancolici…caci realitatea noastra este ceea ce traim nu ce citim. Oricat de mult am dezbate acest subiect nu facem decat sa ne gasim un “motiv de liniste” si sa continuam ceea ce deja facem. E ca la un examen…stii ce trebuie sa faci ca sa iei nota maxima…gasesti tot felul de lucruri de facut numai ca sa amani inevitabilul-partea in care chiar trebuie sa inveti, apoi te trezesti in timpul examenului.Si ghici ce?Dupa ce predai foaia intrebi imediat colegii cum s-au descurcat pentru ca majoritatea te vor consola cu propriul lor esec.:)))….Si uite cum te trezesti dupa ore vorbind despre acelasi subiect fara sa te plictisesti…pentru ca ai nevoie sa auzi mai mult mai mult…Oricat am vorbi mereu vom gresi…ceea ce e minunat, caci asa putem sa facem diferenta intre fericire si dezamagire!Cel mai important lucru este sa constientizam ca noi singurii responsabili pentru ce ni se intampla. Restul e bla.

 4. Teo

  Da, cam astea sunt subiectele de discutie si in cercurile mele de prietene. Discutam de sute de ori despre aceleasi lucruri dar nu ne plictisim niciodata. Legat de ce a spuns Goe, femeilor le plac intr-adevar barbatii mai inaccesibili, dar in nici un caz sa le jigneasca si sa le trateze ca pe niste obiecte. E totusi o diferenta. Bunul simt mi se pare cel mai sexy lucru la un barbat.

 5. jokeru28

  Teo,eu te contrazic cu bunul simt,deja am obosit sa il mai arat femeilor,fiindca e degeaba,in mintea voastra ziceti”ia uite-l si pe fraierul asta!” ,bineinteles cu un zambet larg pana la urechi

  inteleg ca e bine sa ai discutii neplictisitoare,dar voi discutati toate amanuntele intre voi legate de partenerul de viata,si asta nu e corect,rufele se spala in familie….noua barbatilor nu ne place asta,deci respectul vostru lasa de dorit din acest punct de vedere

 6. Raluca

  Constat ca barbatii nu mai considera bunul simt un atu in planul de cucerire al unei femei si ca au luat decizia sa schimbe totalmente modul de abordare al situatiei. Dar vin totusi si va intreb: v-ati gandit vreodata ca problema nu este, de fapt, la voi ci la acele femei care va considera fraieri doar pentru simplul motiv ca va purtati respectuos cu ele? Una e sa mascati, intr-un fel sau altul, pasiunea (si nu neaparat “disperarea”) de la primele intalniri si cu totul altceva e sa va comportati ca niste prost crescuti (sau poate chiar mitocani). E o mare diferenta intre cele doua. Pana la urma, buna crestere nu e un aspect ce poate fi ascuns cu una cu doua iar daca unele femei nu apreciaza asta la voi, eu spun ca ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a le suna pentru o noua intalnire.
  Cu privire la cele scrise de Goe, nu sunt de acord cu faptul ca romantismul aduce femeile intr-o stare de plafomare sentimentala, dimpotriva. In ziua de azi, barbatii romantici nu se mai gasesc pe toate drumurile iar femeile care au alaturi astfel de barbati se pot considera norocoase, nicidecum plictisite. Acum stiti cum e, “cate capete, atatea pareri”, desi mi-e greu sa cred ca romantismul nu mai e privit ca o calitate.
  Acum referitor la ceea ce a scris jokeru spre finalul comment-ului, nu e vorba ca noi, femeile, nu stim sa ne spalam lucrurile in familie. E perfect normal sa discuti cu cineva despre ceea ce simti, iti doresti sau despre anumite probleme de cuplu. Si cine ar putea fi un interlocutor mai bun decat prietenii de-o viata. Tu decizi cat de mult vrei sa “dai din casa”. Pe de alta parte, am intalnit persoane care, desi abia ma cunosteau, simteau nevoia unor destainuiri mult prea intime si amanuntite. Cu lucrul asta nu sunt nici eu de acord. Cat despre barbatii care nu includ in conversatiile lor astfel de subiect, da-mi voie sa te contrazic. Dar acum iar intervine convingerea mea (“sunt oameni si oameni pe lumea asta”) si uite asa putem discuta la nesfarsit.
  Barbatii trebui sa inteleaga faptul ca sunt unele femei care chiar nu ii plac (si viceversa e valabila) si poti incerca imposibilul pentru a le intra in gratii dar degeaba. Cel mai bine e sa fii tu insuti, fara sa te mai gandesti si sa planuiesti cum sa faci sa fii un barbat cat mai rau. Lucrurile, de cele mai multe ori, se intampla de la sine. E cel mai sanatos asa. Daca va exista acea scanteie, bunul simt si educatie vor fi mai mult decat apreciate.
  Iar pentru ca acest comment ameninta sa devina mai lung chiar decat articolul in sine, ma voi opri, deocamdata, aici.

 7. jokeru28

  pai tocmai,ca nu ne gandeam ca noi suntem problema cand respectam femeia degeaba,de asta nici nu ne mai obosim atata…si daca nu dam dovada de bun simt totdeauna cum vor femeile,nu inseamna neaparat ca trebuie sa cadem in cealalta balanta,si sa devenim mitocani,etc

  si normal ca fiecare decide cat vrea “sa dea din casa”,dar de exemplu nu mi se pare normal,nu mi se pare o dovada de respect,de iubire mai ales,daca marturisesti intimitati ale partenerului de viata doar de dragul de a fi bagat/a in seama

 8. mirela

  Respectul, bunul simt si educatia sunt apreciate mai ales de femeile cu aceleasi valori. Atunci cand primesti o atitudine negativa, fie femeia respectiva cauta mai mult “calitati” materiale la un barbat (si daca nu le ai, nu conteaza buna ta purtare), fie nu te place si atat (din cauza insistentei poate, e nevoita sa reactioneze mai dur). Generalizarile nu-si au rostul. Ca oameni, bineinteles ca ne dorim sa fim tratati cat mai frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.