Shorts in Winter

Every single year, when winter decides to make its first truly appearance, my fashion inspiration disappears completely and even though I’m always looking for street style pictures in order to reproduce some very clever and different outfit combinations, I still can’t manage to put together all the pieces of a stylish, yet cozy, winter-appropriate outfit. I really love oversized sweaters, high-collar coats and crochet scarves but that’s about it. Lately I’ve been trying to avoid wearing jeans (they have become some sort of urban “uniform”), so I tend to go for skirts and dresses + opaque tights instead. In the pictures below I’m wearing shorts (in winter – I know it sounds and looks kinda crazy) combined with a very special item. I bought this beautiful and feminine white dress (worn as a blouse) last summer in Venice from a local designer (fortunately it was 75% off) and I can hardly wait to shoot some proper pictures featuring this unique piece of clothing.

I’m wearing: André ankle boots, tights from Tezenis, shorts from Zara, sweater from Massimo Dutti, dress (worn as a blouse) from a local designer in Venice and coat from Zara;

Odată cu venirea iernii inspirația vestimentară mă părăsește complet și chiar dacă mă uit foarte des la pozele de street style ale marilor fotografi, tot nu pot găsi foarte multe combinații vestimentare care să mi se potrivească sau poate că nu sunt suficient de îndrăzneață din acest punct de vedere. Iubesc puloverele supradimensionate, hainele cu revere înalte și fularele croșetate dar cam atât. De ceva vreme încerc să evit jeans-ii, care s-au transformat într-un fel de uniformă urbană, așa că, pentru sezonul rece, rochiile și fustele purtate cu dresuri opace reprezintă pentru mine singura opțiune stilistică de care nu mă pot plictisi niciodată. Tot aici aș mai putea adăuga, dar foarte rar, și pantalonii scurți. Pe lângă aceștia, în pozele de mai jos, port o piesă vestimentară deosebit de frumoasă. E vorba de o rochie (purtată pe post de bluză) pe care am cumpărat-o vara trecută de la un designer local din Veneția, beneficiind, din fericire,  de o reducere de 75% și pe care primit să vi-o arăt în toată splendoarea sa de-îndată ce temperaturile vor începe să mai crească.

 

 

 

 

Photos by: Radu Flueras

8 Responses to Shorts in Winter
 1. jokeru28

  cand le vad pe fete iarna ca se imbraca subtire doar de dragul modei imi spun “hopa,asta-i mandra” si nu le inteleg uneori…te vad si pe tine acum imbracata subtirel si parca ma iau frigurile….te imbraci si tu de obicei subtire cand e iarna?

 2. Raluca

  Nu de obicei….mereu ma imbrac prea subtire pentru temperaturile de afara dar nu cred ca asta e o optiune care tine neaparat de moda si tendinte, ci mai mult de confortul propriu.

 3. jokeru28

  si frigul e un confort?

 4. Raluca

  Frigul trebuie ignorat (pe cat posibil, bineinteles)!

 5. mam

  recenziile despre locurile vizitate f.frumoase si fotografiile superbe ,bravo.te pupam

 6. Raluca

  Thanks mom! 😉

 7. Angy

  te inteleg perfect!…decat sa simt ca nu ma pot misca de cate am pe mine si sa ma simt pe strada ca un copil intr-o excursia cu scoala la munte, prefer sa aleg “shorts in winter” si sa inghet..Oricum nu merg mult pe jos si asta e in avantajul meu..Nu ti s-a intamplat sa-ti cumperi un pulover fff gros, pufos, de lana si sa nu ai unde sa-l porti?!?! in birou e cald, pe unde alerg cu munca e cald, in masina lafel, intr-o cafenea as muri de cald…Si uite asa ajumg sa oftez cand ma uit la el in sifonier…”L-am cumparat, am incercat sa-l port, n-a mers…”.Revenim la shorts..:)

 8. Raluca

  Treaba asta cu o suta de haine groase aruncate pe mine imi va aminti mereu de iernile din copilarie, cand, desi mergeam cu masina la bunici sau oriunde in alta parte, parintii ma infofoleau de ajungeau sa cantareasca hainele mai mult decat greutatea mea si adesea nici nu mai vedeam pe unde merg. De cativa ani incoace, obisnuiesc sa ma imbrac foarte subtire iarna pentru ca nici eu nu merg prea mult pe jos si pentru ca, daca arunc pe deasupra o haina groasa de lana, o jacheta sau o parka pot face fata frigului cu brio. Nu cred ca treaba asta tine neaparat de moda, ci mai degraba de confortul propriu, cum am mai zis de altfel. Cat despre puloverele foarte groase, supradimensionate, am si eu o gramada si imi plac la nebunie dar de obicei nu le folosesc pe timp de iarna, ci in perioada de tranzitie dintre sezonul cald si cel rece. fara nimic altceva pe deasupra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.