“Panta Rhei” by Florin Dobre

Începând cu acest an data de 18 ianuarie va avea mereu o semnificație specială în inima tânărului designer român Florin Dobre Download application letter training pattern for free. Colecția sa pentru sezonul Toamnă/Iarnă 2013 era atunci pentru prima dată dezvăluită publicului în cadrul Săptămânii Modei de la Paris, un vis devenit realitate pentru excentricul designer beautiful fonts to download for free. Deși organizarea evenimentului de la Paris a reprezentat unul dintre cele mai dificile momente din cariera sa, criticile extrem de favorabile venite din partea jurnaliștilor francezi cu privire la colecția „Panta Rhei” l-au ambiționat pe designer și i-au demonstrat că puterea de muncă, încrederea în sine și dorința oarbă de a-și realiza visurile îi pot aduce satisfacții nemăsurate youtube songs herunterladen mp3.

În luna ianuarie a acestui an publicația „Le Monde” trimitea un jurnalist pe urmele lui Florin Dobre și a echipei sale pentru a se documenta în legatură cu fiecare mișcare pe care aceștia o făceau în capitala franceză și pentru a lua parte la prezentarea de modă (click aici pentru a vedea filmulețul realizat de lemonde.fr – să nu cumva să ratați ultima parte!) invitation birthday. În urma acestei experiențe jurnalistul Antonin Sabot semna pentru „Le Monde” articolul intitulat ”Florin Dobre, le créateur roumain qui voulait se faufiler à la Fashion Week” („Florin Dobre, designerul român care a vrut să se strecoare la Săptămâna Modei”) pc spiele für windows 7 kostenlos downloaden. Mai mult decât atât, redactorul-șef al cotidianului „Le Figaro”, Bertrand de Saint Vincent, îi dedica acestuia, chiar a doua zi, un articol pe prima pagină cu titlul ”Il était une fois dans l’Est…Défilé Homme Florin Dobre” (”A fost odată în Est…prezentare de modă masculină de Florin Dobre”) herunterladen.

După toată nebunia de la Paris, designerul și-a prezentat în urmă cu o săptămână, în premieră în România, colecția „Panta Rhei” la Atelierul de Producție din capitală, eveniment la care am avut și eu ocazia să particip herunterladen. ”Panta Rhei” (din greaca veche: „Totul curge, nimic nu rămâne neschimbat”) și-a atins cu siguranță scopul principal și anume acela de a-și impresiona peste măsură spectatorii cars filmen.

Prin această colecție extrem de nonconformistă designerul a încercat să surprindă transformarea și involuția societății bazate pe degradarea umană ce survine, paradoxal, pe fondul dezvoltării acesteia Download movies for free on german. La început podiumul a fost dominat de siluete perfecte cu o simetrie impecabilă și tipare curate, trecându-se apoi, ușor-ușor, la descompunerea caracterelor prin apariția materialelor dure (piele, sticlă, metal), a taliilor prea joase, a mânecilor prea lungi, a pantalonilor care mătură pământul și a culorilor puternice simpsons. Dezumanizarea atinge punctul culminant la sfârșitul prezentării când El devine Ea și viceversa.

Povestea extrem de interesantă și originală din spatele colecției a strâns un număr mult mai mare de spectatori decât s-ar fi așteptat organizatorii iar designerul a fost întâmpinat în ropote de aplauze la finalul prezentării. Printre cei prezenți la evenimentul din București s-a aflat și jurnalistul francez Marcellous Jones venit special de la Paris pentru a realiza un reportaj despre Florin Dobre și colecția sa care urmează să apară pe site-ul „thefashioninsider.com”.

Pe lângă colecția propriu-zisă, mi-au plăcut mult și ținutele pe care spectatorii le-au abordat cu ocazia acestui eveniment. Extrem de neconvenționale, ele reușeau să te poarte cu gândul departe, pe străzile londoneze, în timp ce modele de pe podium te transportau direct în cafenelele chic pariziene din anii ’50-’60. În tot acest ocean de spectatori și modele cosmopolite, singurul personaj care încă mai amintea de plaiurile mioritice era Ion Bîrlădeanu, cunoscutul artist specializat în colaje pop art din ziare și reviste comuniste. A fost o surpriză deosebit de plăcută să-l zăresc în primele rânduri, cu nelipsita-i țigară strânsă între buze, analizând cu mare atenție fiecare compoziție spectaculoasă a colecției care-i trecea prin fața ochilor.

Și nu în ultimul rând mi-a plăcut Florin Dobre. Ca designer prin emoția pe care a reușit s-o transmită dar mai ales ca om prin curajul, originalitatea, forța și pasiunea care reies din gesturile și vorbele sale. Mie personal mi-a demonstrat că excentricitatea nu se traduce întotdeauna prin lipsa bunului gust, că dorința de a sparge tiparele te poate aduce pe culmi înalte și că visurile se îndeplinesc numai dacă ai curajul nebun de a crede în tine indiferent de toate greutățile pe care le poți întâmpina și de piedicile pe care viața se încăpățânează adesea să le arunce în calea ta.

Mai jos aveți câteva poze de la evenimentul despre care am vorbit până acum iar la final 3 filmulețe, din care ultimele două sunt interviurile pe care le-am luat designerului Florin Dobre și PR-ului său, Ionuț Sava. Mai multe imagini dar și filmulețul complet al colecției „Panta Rhei” le puteți găsi deja aici și foarte curând pe widemagazine.ro. Promit să vă țin la curent.

 

 

 

 

 

 

Photos: VisualMarketing.ro + private

Videos: VisualMarketing

2 Responses to “Panta Rhei” by Florin Dobre
  1. mariana

    Colecția „Panta Rhei” se pare ca va avea o semnificatie speciala si in inima ta nu numai in a designerul Florin Dobre caci vorbesti cu foarte mult entuziasm despre ce pare a fi prima ta experienta in culisele unei prezentari de moda. Ai fost acolo in mijlocul actiunii…cum te-a marcat pe tine acest eveniment?………P.S. Felicitari pentru interviuri

  2. g

    Bun coverage al evenimentului. Felicitari!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.