Lipsticks

065

Am luat-o razna complet cu rujurile în ultima perioadă. Da, eu care în 29 de ani de existență pe acest Pământ puteam să număr pe degetele de la ambele mâini dățile în care am purtat ruj. Și tot eu, cea care în numai trei luni mi-am cumpărat opt rujuri (mă rog, unul dintre ele este, de fapt, creion de buze) pe care le-am și purtat, prin rotație, aproape în fiecare zi. Și din nou eu, cea care, pe lângă rujurile proprii și personale, am mai împrumutat și de la prietenele mele (toate prietenele mele!), prietene pe care efectiv le-am terorizat cu subiectul ăsta hörbucheren. „Ai vreun ruj la tine? Dă-mi-l să văd cum îmi stă și mie cu el, te rog!”, „Ce ruj roșu credeți că mi s-ar potrivi?”, „Haideți să intrăm un pic la Sephora/Douglas/Kendra/Marionnaud să încerc niște rujuri!”, „Ia uitați-vă la poza asta de pe Instagram! Ce frumos pare rujul ăsta, cred că mi-ar sta superb cu el” și lista cu astfel de citate (din mine) ar putea continua la nesfârșit.

Nebunia asta total scăpată de sub control nu poate fi pusă decât pe seama aparatului dentar, care se pare că pe mine nu m-a complexat deloc, ba chiar dimpotrivă. În septembrie anul trecut mi-am pus aparat dentar pe arcada superioară (mai multe informații legate de acest subiect găsiți aici) iar în noiembrie au început să se vadă schimbările spotify herunterladen lte. Nu doar să se vadă, ci să fie mai mult decât evidente, moment în care m-am îndrăgostit de rujuri. Pam-pam! Dragoste obsesivă – cred ca asta ar fi formularea cea mai corectă în cazul de față. Ce-i drept, dacă ai dinții strâmbi, mai ales cei din față care se văd mereu atunci când vorbești și/sau zâmbești, nici nu-ți vine să porți ceva pe buze pentru că, în acest fel, atragi și mai mult atenția asupra – hai să-i spunem – „zonei problematice”. Până în momentul în care te hotărăști să rezolvi problema, faci ceva concret în sensul ăsta (adică te duci la ortodont și îți pui aparatul ăla dentar de care ai fugit o viață întreagă) și apoi te trezești într-o bună dimineață (după câteva săptămâni) cu dinții mult mai drepți și frumos aranjați decât cei pe care te obișnuiseși să-i privești în oglindă sau în poze (prea mulți) ani de zile skyp herunterladen chip. WOW! Ce tare! Bineînțeles că vrei să împarți bucuria și cu cei din jurul tău. Și ce faci în cazul ăsta? Te dai cu ruj. De ce? Pentru că-ți stă bine. Pentru că-ți oferă mai multă încredere în tine. Pentru că te face să arăți mai frumoasă, mai senzuală, mai interesantă, mai feminină. Și pentru că și ceilalți vor observa toate lucrurile astea.

Bine, între noi fie vorba, eu am exagerat și am dat-o dintr-o extremă într-alta: de la niciun ruj cumpărat și purtat în atât de mulți ani la opt rujuri cumpărate și mult mai mult de opt purtate în ultimele trei luni Download windows 10 media player for free. Vorbim aici de lunile noiembrie, decembrie și ianuarie pentru că acum mă aflu într-un fel de semi-pauză deoarece la sfârșitul lunii ianuarie mi-am pus aparat dentar și pe arcada inferioară. Aparat care mi-a șters aproape complet zâmbetul de pe buze și entuziasmul din suflet. În primul rând din cauza durerilor mult mai mari decât cele pe care le-am îndurat în septembrie, dar și din cauza faptului că e metalic (aparatul dentar) și arată mult mai rău decât cel cu brackeții din safir pe care îl port deja de mai bine de cinci luni pe arcada superioară. Însă, vestea bună e că lucrurile încep ușor-ușor să revină la normal: durerile s-au diminuat considerabil și deja se pot observa câteva schimbări, destul de mici deocamdată, în ceea ce privește îndreptarea dinților de jos download spotify where it is stored.

Acestea fiind spuse, să revenim totuși la subiectul principal al acestui articol: rujurile. Mai jos aveți pozele cu cele șapte rujuri + un gloss + un creion de buze + trei balsamuri de buze care îmi compun modesta (deocamdată) colecție + câteva detalii succinte despre fiecare în parte.

001

009

073

063

077

  1. Chanel Rouge Coco 452 „Emilienne” – cel mai scump ruj dar și cea mai frumoasă culoare de ruj dintre toate cele pe care le dețin la ora actuală: roz cu reflexii violet. Iar cum mie una îmi plac atât de mult poveștile, o să vă spun și vouă una acum. Cele 29 de nuanțe Rouge Coco sunt dispuse în cinci palete cromatice distincte, ușor de identificat datorită denumirilor sugestive ce fac trimitere la cercul de prieteni apropiați ai lui Coco Chanel. Cu alte cuvinte, fiecare ruj în parte poartă numele cuiva. Astfel, paleta de beige-uri delicate și brunuri calde evocă membrii familiei, amicii artiști alcătuiesc gama de rujuri violet (Emilienne a fost un artist de music hall îndrăgostit de creațiile Chanel), muzele și persoanele care i-au servit drept inspirație lui Coco Chanel se aliniază în paleta de oranjuri, nuanțele de roz ne dezvălui numele prietenilor săi de suflet iar marile iubiri se regăsesc în gama rujurilor roșii.

020

022

IMG_5019

2. Estee Lauder Pure Color 31 „Barcelona Rose” – nuanța cea mai apropiată de roșu dintre toate pe care le am. La o documentare mai amănunțită am descoperit că acest ruj face parte din colecția Vară 2012, ediție limitată. Dar cum noi trăim în România, acest ruj încă mai poate fi găsit în majoritatea magazinelor care comercializează brandul Estee Lauder.

094

3. MAC „Plumful” – primul meu ruj MAC pe care îl și port. Am mai avut o tentativă legată de rujurile MAC în urmă cu vreo cinci ani când am cumpărat de la Istanbul (pe atunci MAC nu se găsea la noi) nuanța „Russian Red” pe care i-am pasat-o numaidecât mamei mele. „Plumful” este un ruj de culoarea prunei cu tentă rozalie, foarte cremos și hidratant.

034

4. L’oreal Paris Color Riche „Eva’s delicate rose” – cu acest ruj a început nebunia. Nuanța este roz prăfuit iar finisarea este mată.

099

5. Clarins Joli Rouge 748 „delicious pink” – cel mai hidratant dintre toate, nuanța: roz aprins.

010

6. Nars Audacious „Anita” – ultimul achiziționat și totodată preferatul meu alături de Chanel Rouge Coco. O mică precizare: brandul Nars nu se găsește în România.

026

7. Dior Rouge Dior 263 „Swan” – din fericire acesta este singurul ruj din mini-colecția mea pe care nu l-am cumpărat, ci l-am primit. Spun „din fericire” pentru că nuanța (roz nude) nu prea mi se potrivește (pentru cele dintre voi cu tenul foarte deschis sunt singură că ar fi o alegere foarte bună), mă face să arăt „ștearsă”, așadar port destul de rar acest ruj.

043

8. L’oreal Infallible Le Gloss 109 „Fight for it” – singurul meu gloss deoarece prefer rujurile, nuanța: roz-piersică.

040

9. Mac „Soar” – spre deosebire de gloss-uri, creioanele de buze îmi plac mult mai mult chiar dacă, momentan, dețin doar unul singur, pe care îl port de sine stătător pe toată suprafața buzelor fără ruj sau gloss pe deasupra. Nuanța: un mov care bate spre maro (cel puțin așa arată pe buzele mele).

045

IMG_5018

10. Carmex & Uriage – balsamul de buze: primul pas și cel mai important în îngrijirea și înfrumusețarea buzelor. Carmex este pentru mine cel mai hidratant balsam de buze dintre toate cele pe care le-am încercat până acum. De fapt, este mai degrabă un tratament decât un balsam de buze obișnuit. Conține mentol și camfor care pot usca buzele în timp dacă produsul este folosit în mod excesiv. Tocmai de aceea eu îl folosesc doar înainte de culcare, în fiecare seară de trei sau patru ani de când l-am descoperit (mai multe despre acest produs am scris aici). Pentru toate celelalte momente în care buzele mele au nevoie de doza de hidratare apelez cu încredere la Uriage care poate fi folosit oricât de des e nevoie.

048

050

Mai jos, de la stânga la dreapta: Dior, Nars, Clarins, L’oreal, Mac, Estee Lauder, Chanel și MAC Soar.

085

066

Leave a Reply

Your email address will not be published. Please enter your name, email and a comment.